Postendagen

Idag har det varit Posten för hela slanten. Ungefär i alla fall. Började som vanligt på mitt distriskt: District of Hell. "Klarar man av det distriktet, klarar man allt." Oh well, blev tilldelad Postenmoppen idag. Har kört moppe en gång förut, på Gotland i somras. Och faktiskt en gång tidigare när Niklas lät mig provköra Postmoppen. Hilda och jag försökte lista ut hur den fungerade när det var dags att ge sig av. "Är det här kopplingen?" (Bromsen). Men med lite hjälp av Matts så kunde jag rulla iväg efter sisådär 30 minuters pillande. På nåt vis måste den här mopeden vara lite uppseendeväckande, för den drog till sig många blickar och även vissa kommentarer:

"Åå vilken tjusig liten bil du har fått"
Tant som beundrar mopeden

"Shit, kolla postcykeln!"
Små killar som imponeras av mopeden

"Ingen hjälm, ingen start"

Dryg unge som kommenterar att jag dels hade problem med att starta och dels ingen hjälm på mig

image613

När arbetsdagen var slut gick vi hem till Hilda och åt varma mackor. Mums mums mums. Sen bar det av till Kista med Posten Crew (aka Carro, Hilda och jag). Blev middag direkt för att undvika blodsockerdippar och moment of weakness. Hilda körde seriös skoshopping, Carro gick mest runt och funderade på annat (låt oss säga att det var skor inblandat i det med) och jag gjorde inte mycket alls.

Till sist gick vi på bio, Stardust. Precis min filmsmak. Lite happy ending, lite fantasi, lite läskigt, lite pirater, lite kärlek, lite humor, lite allt. Very good decision by me. För en gång skull!

Well well, sovdags nu.
0 kommentarer

Sängen nästa

Har varit en alldeles för lång dag för att det ska vara bra för mig. Mycket att göra och inte hunnit sova nånting på dan. Var hos sjukgymnasten idag igen, fick nytt rehabprogram för axeln.
Lagade riktigt god mat idag! Det finns 2 kategorier god mat, den mat som går snabbt och är gott och den mat som tar lite längre tid och är gott. Den längre har man nästan aldrig tid med så snabb-god-mat är alltid tacksamt.
Oh well..
Totalt helt jäkla lediga imorrn från träning. Det händer ju ofta..? Njae. Blir bio med Hilda och Carro.
Nu är jag jättetrött. Sova om sisådär 5-10 minuter.
0 kommentarer

Finn fem fel

1. Vädret - Kan tycka att man borde lära sig av misstag/erfarenheter. Men inte SL. Ickepicke. Löv, snö, regn, kyla. Oj det blev kallt i år igen, oj spåren blev hala, oj det blev förseningar pga dittan och dattan. När ska ni lösa "problemet" med att vi har olika årstider i Stockholm?

2. Golfparaplyn - Hör inte hemma på gatorna. Absolut inte alls! Det är nästan livsfarligt. Dom är ju hur stora som helst, tänk om alla skulle gå runt med såna paraflax, vart skulle vi ta vägen då?

3. Tygskor - Förbannade mig själv flera gånger innan jag ens kommit fram till bussen imorse. Hur kunde jag vara så orutinerad och korkad (rent utsagt) och ta mig på tygskor när det regnar. Det finns ju bara inte.

4. Trängsel - Det finns ju nån slags mekanism i (de flesta) människor som gör att man går åt sidan när man håller på att krocka med någon annan. Om det nu är två människor som går mot varandra och ingen går undan, vems fel är det då? Och hur kan den ena tycka att det är den andres sak att flytta på sig? Och varför känns det som att det alltid är jag som flyttar på mig?

5. Soltimmar - Det regnar, regnar och regnar. Som en liten extra bonus kan man sitta i sina blöta skor på den försenade tunnelbanan med sitt lilla folkvänliga paraply och läsa om Stockholms soltimmar i november (2) och i december (1!) jämfört med Krabi/Thailand med 7 och 9 timmar. Inte alls deprimerande på något vis.
0 kommentarer