Koll på högtider?För egen del har det upstått en viss förvirring gällande aktuella högtider. Vet inte om jag är ensam om det eller ej? Hursomhelst, vad jag förstått (av kortare efterforskning i diverse läromedel & wikipedia) så är det egentligen tre högtider att fira i dagarna. Dock verkar alla gå lite smått hand i hand.

Halloween. Kommer från engelskans All Hallows Eve (All helgons afton) och firas alltid 31 oktober oavsett veckodag. Från början en irländsk tradition som i och med immigreringen till USA hamnade på den amerikanska kontineten.

Alla helgons dag. En kristen högtid som firas till minne av de döda (helgon?). Firas alltid lördagen som infaller mellan 31 oktober och 6 november, oftast lördagen i vecka 44.

Allhelgonadagen. Infaller alltid 1 november. Hade tidigare samma innebörd som Alla helgons dag, men har numera innebörden för Alla själars dag, alltså inte alla helgons dag.

Det är egentligen de två sista högtiderna som gör mig smått förvirrad. De är tydligen två olika högtider man ska skilja på men ändå synonymer med varandra. I'm confused.

Läs om Alla helgons dag
Läs om Allhelgonadagen
2 kommentarer

Allt är en enda helg

Sorryborry för mindre aktivitet, men det har varit full fart på andra fronter i livet denna vecka.

Igår avverkade jag till exempel ett samverkansmöte, två IT-utbildningar, ett föräldramöte och några lektioner på en sisådär 12 timmar.

Vardagarna bara rusar fram.
En kollega sa idag:
"Det känns som att det enda man hinner prata om är vad man gjort i helgen, vad man ska göra i helgen och sedan är det helg."

Det leder oss osökt till dagens statement.
Hela livet är en helg, med några vardagar emellan.
0 kommentarer

Beautiful friends & dogs

Igår hade vi en middag tillsammans med anledning att Veronica flyger till Thailand idag för att arbeta. Mycket trevlig tillställning med god mat och trevligt sällskap. Frida hade med sig sina två ursöta chihuahua-hundar (chihuahua i plural?). De var så små, söta och bruna att de nästan smälte in i golvet så man råkade trampa på dem. Men bara nästan :)

Önskar Veronica all lycka med baren som hon, hennes bror och Mr Aeg ska driva på Phi Phi Island.
1 kommentar