Bokmal

Bokmal eller Balimal. Idag införskaffades den allra senaste utgåvan från Lonely Planet om Bali och Lombok. När det gäller resguider i bokform så tycker jag att Lonely Planet är i en klass för sig.

Det första jag tittade i nya boken var att min favoritrestaurang Aroma fortfarande fanns med på kartan, och det fanns den, haha.

Nu har vi tre guidböcker till resan, det bör väl räcka tycker jag :) Vi ska ju hinna ha lite semester är det väl tänkt också...

2 kommentarer

GrynkôrvRiktigt exotisk middag ikväll från Västragötalands slätter. Mannen i huset kallade middagen för en Skaraborgsk landskapsrätt.

Jag var mycket kritisk till denna grynkôrv (uttalas: grynkörv), men skenet bedrar (för ingen kan väl påstå att den ser smaklig ut?), den smakar faktiskt helt okej. Inte en top notch-tiopoängare, men helt okej med tanke på vad jag hade förväntat mig :)

Hittade denna sida {klick-klick} för den riktigt inbitna kôrvälskaren. Hysteriskt roligt tycker jag, icke att förglömma Grynkôrvens dag som högtidlighålls tredje torsdagen i november, detta år infaller dagen den 20 november.

"Skaraborgaren blir glad och mätt, när Grynkôrven blir dagens rätt"
Grynkorvs Akademien


2 kommentarer

SöndagstävlingenEn helt vanlig söndagkväll hemma hos oss. Vi tittar på avdankade idrottsstjärnor som försöker slå varandra i diverse tävlingar {Mästarnas mästare} och får helt plötsligt för oss att själva tävla i en av grenarna. Sittandes 90 grader mot en vägg, vem gör sånt egentligen?

Ja, det kan man ju fråga sig, men 3 minuter och 12 sekunder blev i alla fall min tid, klart slagen av Stenmark som klarade att sitta ut i 10½ minut(!) men bättre än b-friend som satt i 2 minuter.
7 kommentarer