Hkk dag 1

Vilken dag! Helt slut och full av inspiration, ny kunskap och intryck. 

Började dagen med en superbillig frukost på ett café i Kristianstad. 50 kr. Mitt i centrum. Vad kostar en liknande frukost på ett café mitt i Stockholm? Får man ens juicen för samma peng? 


Vidare på jakt efter gastronomibyggnaden. iPhone-kartan visade sig oduglig och gamla hederliga skyltar längs vägen var mer pålitliga. Det inklusive en trevlig receptionist på Högskolan Kristianstad. Med denna konversation gissar jag att jag inte var först på plats att fråga efter vägen. 
- Jag letar efter ... Hmm. 
- Kanske hus 180? Gastronomi? 

Inte helt tydligt uppmärkt... Eller? 

Hamnade i köksgruppen dagen till ära. Det innebär praktiskt arbete hela dagen idag, teoretiskt arbete imorgon. 

Lunch stod på schemat och en grön sådan. Åh, vilken fantastisk lunch vi lyckades få ihop. För många kockar behöver inte vara helt dumt det heller! Soppor, nybakt bröd, sallader, kroketter och så vidare! Kommer defenitivt göra allt hemma och recept får ni pö om pö. Min grupp ansvarade för fyra olika såser och en av efterrätterna som var hallonsoppa med en klick limeyoghurt och biscottiskorpor med mandel och citrussmak. Ghaa. Blir hungrig bara jag tänker på allt gott vi åt idag. Och det enda köttiga var lite knaperstekt bacon att strössla över jordärtskockssoppan. Mer grönt åt folket. 
Eftermiddagen ägnades åt reflektion kring matlagning, olika mellanmål och en liten snudd på näringslära, som det blir mer av imorgon. Mellanmål som i sockerfällor och vi skapade alternativ för det. Även lite stationsarbete i form av krydd- frukt- & örtsafari i bästa 'gissa rätt á la Sveriges mästerkock-anda'. 

Fullproppad dag och ni kan gissa att jag gått runt och myst idag. Alla råvaror man kan tänka sig, rejäla kök, hänga med andra som brinner för matlagning. Ser fram emot morgondagen, även om vi då kommer jobba teoretiskt, så gissar jag att det blir intressant! 
0 kommentarer

Söderut

På väg till världens ände. Typ. Det känns som det iaf. Tåg långt som bara den - söderut. Kliva av i Hässleholm, var ligger det ens på kartan? Vänta på nästa tåg som ska ta mig till Kristianstad. Det enda jag vet om Kristianstad är att man pratar skånska där och att det lär vara ett sjukt bra drag på deras hemmamatcher i elitserien {nu pratar vi handboll}. Imorrn är det en omgång matcher för herrarna, oturligt nog spelar Kristianstads herrar på bortaplan, annars hade torsdagens kvällsnöje varit givet. Vi får se vad det blir istället. 

Varför sitter jag då på detta tåg? Jo, jag läser in hem- & konsumentkunskap åk 4-6 denna termin. Varför då, undrar vissa - med motiveringen: du har ju redan en lärarexamen i idrott & hälsa, matte & svenska och ett jobb som du trivs med. 

Japp. Det stämmer förvisso. 

Men det här gör jag för att det är kul med utveckling. För att jag har en släng överaktivitet och rastlöshet inneboende i kroppen och att jag aldrig vill vara nöjd med mig själv, utan hela tiden sträva mot något nytt. Nya erfarenheter, nya kunskaper och nya utmaningar. Slutar man med sånt, slutar man ju växa som människa.

Baklänges på ett tåg genom Svedala
0 kommentarer

Flippin burger

Restaurangbesöket igår gjordes inte för att hitta formen inför irlutsk-resan {Thailand}, utan för den där nödvändiga och eftersträvansvärda balansen i livet. Balans mellan gott och sunt. Gott var det och även sunt för själen i detta fall. 
 
 
1 kommentar