Sportlov.

Det måste varit änna god carbonara, för den fick då toppa flödet ett bra tag :) 

Äntligen är det sportlov och det kan inte komma mer lägligt. Ledig i nästan 2 veckor också, superlyx! Har precis börjat titta på Vampire diaries, det verkar ju vara en serie i min smak, så risken att det blir några avsnitt där är stor. Nästa vecka drar vi till New York också, med maxat schema. Ska försöka skriva ihop lite tips inför. Har ni några guldkorn? 

Så här fint har det förresten blivit i vårt vardagsrum. Sakta men säkert faller bitarna på plats. 
1 kommentar

Godaste pasta carbon.


Äntligen kokat ihop den absolut godaste   carbonaran nånsin typ. Massor av (mjölkfri) grädde och ost till oss som kan äta ost. Just nu är det en viss 1,5-åring som är väldigt intresserad av just oooossssst, eller i alla fall att säga ordet oooossssst :)

Hursomhelst. Receptet på godaste carbon, var det ja. 

400 g spagetti 
250 g rimmat sidfläsk 
100 g champinjoner 
1 gul lök
3 dl riven parmesanost 
2 dl vispgrädde 
1 krm nymalen svartpeppar
1 nypa salt 
4 äggulor 

Koka pastan. 
Strimla sidfläsk och fräs i stekpanna. Tillsätt skivade champinjoner och finhackad lök. 
Rör ner parmesanost och vispgrädde. 
Låt puttra några minuter. 
Rör ihop såsen med pastan. 
Servera med äggula, nymalen svartpeppar och lite salt. 
0 kommentarer

Lökringar med guacamole.


Mmmmm. Godaste på länge! Såg receptet i flödet på Facebook, det var en ytterst pedagogisk film. Här kommer en något mer opedagogisk instruktion :) 

1. Skär löken i skivor 
2. Gör guacamole {avokado, vitlök, spiskummin, cayennepeppar, olivolja, salt & peppar}
3. Fyll lökringarna med guacamole på en skärbräda 
4. Lägg skärbrädan i frysen så att guscanolen fryser
5. Häll upp vetemjöl på ett fat, vispa upp ett ägg på ett fat & häll panko/ströbröd på ett.
6. Doppa i mjöl, ägg, ströbröd
7. Fritera i olja 

Ät & njut :) 
Gjorde även vanliga lökringar, på samma sätt som ovan men utan guacamole-fyllning. Alltså dem godheten och den enkelheten. 
0 kommentarer