Valborgens bästa.

Agnes presenterar desserten: 

Det här är en vit chokladmousse med passionsfrukt, maränger & hallon 💕

Filip: 

Agnes, vad är det här för nåt då?  

Såklart behöver ju även hans dessert en presentation, haha.

0 kommentarer

Valborg

April kan vi verkligen lägga i arkivet nu. Kallt, blåsigt och snöigt, inte det minsta vårigt. Imorrn blir det maj, då får det minsann ta och värmas upp lite här. 

Vi startade dagen med frukostbuffé på vårt fantastiska bageri. De har bytt ägare och hade nyöppning idag, så alla grannarna bjöds in på frukost. Så mysigt! Det är verkligen lyx att bo granne med ett bageri som levererar gott bröd (och gott fika). 


Ikväll ska vi hem till Patrik & Agnes i Uppsala för att fira Valborg och våren. Som sagt, nu får det komma lite vårvarma vindar (om det nu ändå ska blåsa så mycket hela tiden). 

0 kommentarer

Egg Benedict - addict!

Alltså noomnom. Godaste brunch-smörgåsen ever. Eller varför inte en helt vanlig onsdag :) 


Egg Benedict med rökt lax & tryffelspenat 
Tackarrrr. 

Hollandaisesås

100 g smör
2 äggulor
2 msk torrt vitt vin
1 krm salt
1 krm cayennepeppar

Smält smöret på svag värme. Blanda äggulor och vin i en annan kastrull. Håll kastrullen på svag värme och vispa tills blandningen tjocknar.

Ta bort kastrullen från värmen och vispa ner det smälta smöret, lite i taget. Undvik att ta med den sista vita bottensatsen i smöret. Smaka av med salt och cayennepeppar.

Pocherat ägg
1 l vatten
3 msk ättiksprit, (12 %)
4 ägg

Koka upp vatten och ättika i en stor kastrull. Knäck ett ägg i taget i en kopp. Sätt vattnet i snurr och låt äggen försiktigt glida ner i vattnet och låt dem sjuda i ca 2 min. Ta upp äggen med hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper.

Tryffelspenat
2 påsar babyspenat, (à 80 g)
0,5 msk smör
1 krm tryffelolja
0,5 krm salt
0,5 krm mald svartpeppar

Fräs spenaten hastigt i smör, smaka av med tryffelolja, salt och peppar.

Tillbehör
4 skivor grovt bröd
8 skivor kallrökt lax, ca 200 g

Rosta bröden i brödrost. Lägg upp dem på tallrikar. Lägg spenaten på bröden, lägg på lax, ägg och häll på ordentligt med hollandaisesås. Servera och njut!

0 kommentarer