Pulled beef

Nu har vi snart ätit ur frysen och alla styckdetaljer från köttet vi köpte innan jul. Så roligt att prova en massa nya recept och att få laga nya sorters maträtter. 


Igår gjorde jag en typ av pulled beef på en bit högrev. Hittade ett recept från kocklandslaget och det blev supersmarrigt. 

Pulled beef 
1 kg högrev
0,5 dl hela kaffebönor
1 nypa chiliflakes 
4 klyftor krossad vitlök
8 dl coca cola
0,5 kruka koriander
10 svartpepparkorn
1 nypa salt

Skär högrevet i 4-5 lika stora bitar, lägg dem i en skål och blanda ordentligt med salt och lite olja. Grilla högrevet riktigt hårt. När man tror det är bränt, då är det klart, stoppa i en gryta med övriga ingredienser och låt det sjuda några timmar, gärna över natten. Plocka försiktigt upp bitarna ur vätskan och dra isär till trådar med hjälp av två gafflar. 

Avokadokräm
2 st avokado
1 lime
1 vitlöksklyfta
salt & peppar

Ta bort skal och kärna från avokadon, mixa köttet tillsammans med limejuice & vitlöksklyfta, smaka av med salt & peppar. 


Picklad rödlök
1 dl ättika
2 dl socker
3 dl vatten
2 st rödlökar

Strimla lökarna i tunna fina skivor. Koka upp övriga ingredienser i en  kastrull. Lägg löken i ättikslagen och låt de vara där minst några timmar.

Gremolata
1 knippe salladslök
0,5 kruka koriander
1 klyfta vitlök
1 lime

Strimla allting jättefint utom limen där skalet rivs. Blanda allt försiktigt.

Servera med gräddfil, nachos och en fräsch sallad på tomat, gurka & mango.

0 kommentarer