Zucchinibollar

Nu har jag fått ett av mina berömda 'ryck' igen och ska äta nyttigt osv. Kom över det här receptet på zucchini-bollar som från början var veganskt, men jag var tvungen att tillsätta två ägg för att få ihop det till något som ens liknade en smet, haha. Sötpotatischipsen som tillbehör är magiska! Och myntasåsen passar perfekt till både bollarna & chipsen.  


1 burk kikärter à 400 g, ca 3 dl kokta
2,5 dl mixade brödsmulor/ströbröd 
1 zucchini à 300 g
1 rödlök
0,5 dl majsstärkelse
2 msk olivolja
2 msk rostade pinjenötter
salt
svartpeppar

Häll av spadet från kikärterna och skölj dem i vatten. Mixa kikärtor och rödlök fint i en matberedare och skrapa sedan ner i en bunke. Blanda ner brödsmulorna. Riv zucchinin fint på ett rivjärn och pressa ur så mycket vätska som möjligt. Blanda allting i en bunke och tillsätt äggen. Rulla till bollar och stek dem gyllenbruna i lite olja.


Sötpotatischips

1 sötpotatis

Flingsalt & olivolja

Skär tunna skivor av sötpotatisen och lägg upp på en plåt. Ringla över olivolja och strö lite havssalt ovanpå. Tillaga i ugn, 225 grader i 15-20 minuter. 


Myntasås

2 dl turkisk yoghurt 

1 vitlöksklyfta 

1 knippe myntablad 

Olivolja, salt & peppar 

Kör yoghurt, vitlöksklyfta & myntabladen i en mixer. Smaka av med olivolja, salt & peppar. 

0 kommentarer