Sex veckor

Heeej!


I fredags blev jag sex veckor gammal, så det är gott och väl på tiden att jag presenterar mig. I och för sig tog det ungefär tre veckor innan jag ens fick ett namn, men vad gör det om hundra år? Jag kommer antagligen inte ens att komma ihåg det. 

Elsa fick det bli i alla fall och det känner jag mig alldeles utmärkt nöjd med. Min storebror kom med en del förslag som tex Paprika och Stella (som min kusin heter) så att det till slut föll på Elsa känns ju toppen. 

Vad har jag pysslat med dom senaste sex veckorna då? 
Jo, först och främst så har mitt största uppdrag varit att få min mamma att inse att jag är en helt egen person. Jag har ju hört en del om storebror under tiden jag låg i magen så min plan var att redan från början  göra prick tvärtom. Till exempel:
- fixa amningen på en gång, det är ju smarrigt med mat, det verkar ju mycket enklare att äta och slippa en sån där amningsnapp. 
- och appropå nappar, dom ratar jag helt och hållet. Har förstått att min storebror snart ska behöva genomgå en högst obekväm avvänjning av den där nappen, så det är väl lika bra att inte börja. Mycket bättre att få snutta hos mamma istället. 
- däremot så verkar min storebror ha varit som en klocka vad gäller mat- & sovrutiner så där har jag valt att göra tvärtom. Jag äter snabbt och är vaken lite titt som tätt. Sover korta stunder ibland och långa stunder ibland, mina föräldrar ska inte veta riktigt vart dom har mig - än i alla fall. 
- jag har ingen lust att springa till bvc, klä av mig naken och ligga på en kall våg i tid och otid, så jag ser till att vara riktigt knubbig och go, det verkar ge mina föräldrar lite lugn och ro kring den här omvända vikthets som verkar råda i vårt hem.
- eftersom min storebror verkar dyrka sin vagn har jag bestämt mig för att göra motsatsen. Vem vill ligga i den där och sova när man tydligen kan få sitta i en bärsele och avnjuta  promenaden. 
- att ligga själv och sova är ju för övrigt inte alls så spännande eller mysigt. Nej, tacka vet jag att ligga på någon annans mage och sova. Helst min mammas, hon kan behöva någon som ser till att hon bara sitter ner i soffan och gör ingenting. 

Jag verkar ha kommit till en riktigt härlig familj, det byggs kojor, lagas mat, leks med bilköer och pysslas hej vilt. Här kommer jag nog att trivas. 

0 kommentarer