Inlagd chili

"åååh är det marmelad?!"
 
Hehe, det hade ju kunnat bli en väldigt spännande smörgås om min mamma hade fått fortsätta tro det...
 
Detta är ett recept på inlagd chili, gjord på chili som jag odlade förra sommaren. Den kan användas som smaksättare till grytor, köttfärssås, grillat eller tex som krydda till marinaden!
 
 
Du behöver
300 g chilifrukt
1 röd paprika
1 dl äppelcidervinäger
1 dl vatten
1 msk socker
1 tsk salt 
 
Så här gör du
Dela chilifrukten på längden. Skölj och skär i riktigt små bitar.
Dela, kärna ur, skölj och skär paprikan i riktigt små bitar.
Lägg i en kastrull med äppelcidervinäger, vatten, socker och salt.
Koka upp och låt småkoka under lock i 5 minuter.
Häll upp i bensonatsköljda burkar med tättslutande lock.
0 kommentarer