Grävt en djup frukostgrav

Ställer fram frukosten till Flippen. 

- men mamma, vad är det här för något? 
- vad menar du? 
- är det en gubbe? 
- aha, nej det är ingenting idag. Det är bara frukost. 
- men är det ingen sol? 

...
Såg framför mig hur världen skulle rasa framför honom, men faktiskt inte denna gången. Eeeehm, vi kanske har skapat en liten frukostbortskämd 3-åring. 

(null)


0 kommentarer

Höstlovsvecka

God morgon, måndag! 

Vi laddar för en ny vecka med nya tag. 

Höstlovsvecka. 

Eftersom vi har valt att ha storebror på förskolan 15 timmar (i vår kommun har vi rätt till 30h när ena föräldern är hemma) så går han under så kallad allmän förskola och följer då läsårsdatan för skolan, därför får även han höstlov denna vecka. 
Den allmänna förskolan är dessutom avgiftsfri så vi betalar inget för att han är där dom 15 timmarna. 

Jag tycker att 15 timmar räcker gott och väl. Han får komma iväg några timmar, träffa sina förskolekompisar, leka och spralla lite. Jag får ett litet andrum tre dagar i veckan, får möjlighet att göra saker för lillasysters skull, hinner eventuellt preppa för eftermiddagens mellis/middag för att underlätta dom timmarna. 
När jag hämtar hem brorsan så är han oftast alldeles trött, man märker verkligen hur det tar på krafterna att vara i barngrupp, och då är han ändå bara där i fem timmar. 

Många argumenterar för att ha syskonet på förskola, dels för att den äldre annars skulle riskera att inte bli tillräckligt stimulerad och dels för att man ska kunna ge en ledighet till det lilla syskonet som man kunde ge till det stora syskonet när den var bebis. 

Jag vet inte riktigt om jag köper det resonemanget om att man vill ge andra barnet samma förutsättningar som första barnet... andra barnet är andra barnet och därför blir det heeelt andra förutsättningar ä. 
Föräldraledigheten är inte samma sak när man är hemma med barn nummer två i ordningen, vilket säger sig självt lite grann. Det finns ju redan ett barn med i bilden. Alltså kan det inte bli på samma sätt som när man var hemma med första barnet. Men om man har den bilden framför sig, att ledigheten ska vara på samma sätt som med första, att man ska kunna sova när bebisen sover, gå långa promenader osv... ja, då är det klart att man blir aningens besviken. För mig känns det bara galet att lämna storebror mer tid. 

Just nu har han ju en guldtillvaro. Han behöver aldrig bli väckt på mornarna eller stressa iväg tidig morgon till föris. Han får vara med på förskolan i en alldeles tillräcklig dos när dom har sin verksamhet (för tiden mellan 7-9 och 14-17 så går verksamheten i stort faktiskt ut på lämningar & hämtningar). Vi har massor med kvalitetstid tillsammans och det är ju så magiskt att få se sina barn växa upp och interagera med varandra. 

Det som ger mig mest dåligt samvete just nu är att den stackars lillasystern inte kommer att få ha den här lyxen, hon går en helt annan verklighet till mötes den dagen det är dags att börja förskolan. 

Jaja. Hursomhelst. Denna vecka är vi iaf väldigt lediga och det känns ju sååå härligt! Ha en fin vecka! 

(null)


1 kommentar

Gröna växter

Köpte en ny grön växt när vi var på Ulriksdals slottsträdgård. Älskar gröna växter. Dom är rätt tacksamma att ta hand om också, när man inte har ärvt sin mammas gröna fingrar. 

(null)

Håll med om att den är vacker att titta på.
0 kommentarer