Halloween

Halloween verkar dela den svenska befolkningen i två läger. Den ena sidan tycker att det är ett amerikanskt kommersiellt jippo som vill få oss att konsumera mera och som tycker att det är förfärligt att en sån här typ av högtid förväxlas med vår svenska (?) högtid alla helgons natt, som är en högtid att sörja de som lämnat oss. Det andra lägret pyntar husen med spindelnät, skär ut pumpor och klär ut sig till spöken för att gå trick or treat. 

Jag är någonstans mittemellan. Varken för eller emot. Lite mysigt med en högtid under hösten, som ju annars är en ganska lång och tråkig raksträcka från sommarens semester till julens ledighet. Framförallt för barnen - för alla helgons natt är ju kanske ingen höjdarhögtid ur barnens ögon - och någonstans är det väl ändå dom som har mest ut av våra högtider. 

En marängpumpa fick det bli till storebror som sakta men säkert kliver över den enorma tröskeln vi haft under hösten att kissa på förskolan. 

Vad tycker ni om Halloween? 

(null)

(null)

barn halloween högtid pumpa
1 kommentar
Anonym

Jag är också kluven, som du. Men Halloween har nog kommit för att stanna:) Tror du inte? Sedan får alla göra mycket eller lite Halloween. Jag väljer lite i år. Tårtan blev jättefin! Den måste gjort succé;)

Svar: Det tror jag absolut! Blir ju bara större och större för varje år så det är nog bara att haka på tåget och gilla läget ☺☺
Åsa Linnea