Testa gränser // Sätta gränser


Nu förstår jag verkligen hur lätt det är att tappa greppet om sina barn och hur en del barn lyckas ta över makten i hemmet, för det testas friskt här hemma. Med all rätt, man måste ju veta vad som funkar, vad man får och inte får göra och var gränserna går. 

Ena dagen säger han att han är hungrig när vi är på väg till förskolan. Bra, då tar jag med ett äpple som du kan äta på vägen. 
Nästa dag säger han "jag vill ha nåt till förskolan". Alltså inte hungrig utan bara önskan om att ha något, varpå van fyller i "en Festis, tack". Nog för att han är trevlig och säger tack, men nja en Festis på vägen till förskolan, där satte jag en gräns. Och ja, han blev arg men accepterade det efter mycket om och men. 

Man måste ta ett antal fighter som förälder. Det är inte en dans på rosor, man känner sig som största boven ever när man är mitt i alla gränssättningar men det är nog det som själva uppgiften med att vara förälder innebär. Ramar, regler, struktur och massa massa kärlek. 
(null)

Japp, imorse fick han vara superhjälte när jag lämnade på förskolan. Man får välja sina strider i allt testande och grnssättamde. 
0 kommentarer