Fördelar med föräldraledigheten

Pausar en stund i soffan på altanen. Elsa ligger och sover i vagnen och Flippen är några timmar på förskolan.


Vardagen har en tendens att rusa på. Hos oss blir den lätt inrutad och väldigt fyrkantig eftersom våra veckor ser likadana ut (när jag är på jobbet). Som mammaledig finns det lite mer utrymme att vara spontan och hitta på en massa saker, vilket passar mig väldigt bra! Det kan vara en av anledningarna till att jag verkligen älskar och uppskattar dagarna som föräldraledig. 

Det är väldigt socialt att vara föräldraledig. Visst har jag förståelse för att många känner sig ensamma eller kanske tappar bort sig själva då det handlar mycket (bara?) om blöjor & bebisar - men det är väl också det som det ska handla om? Jag har haft turen att tajma ledigheten med många av mina vänner och även hittat nya mammor att hänga med. Tur tur tur! 


Det är en väldig frihet att kunna hitta på saker mitt i veckorna. Dels för att de sakerna man hittar på i veckorna sedan kommer vara "helgsaker". Men också för att när man gör de sakerna i veckorna är det ofta färre folk på tex lekland, badhus & utflyktsställen. Det gör också att helgen kan användas till ännu mer kvalitetshäng med la familia.  

Bra ändå att vi har ett sånt flexibelt system som vår föräldraledighetsförsäkring. Även om den kan vara lite väl fyrkantig i vissa lägen så är det en väldig förmån! 

4 kommentarer
Marie Bergman

Exakt sådär hoppas jag att säger om min egen föräldraledighet i framtiden :)

Svar: Håller tummarna för att det blir så! :)
Åsa Linnea

Anonym

Åh jag önskade att min föräldraledigt kunde vara såhär men jag blir ensam jag. Haha! Men tur att du har super mysigt ♡

Emma -/ blivande mamma {gravid och snart dags} | foto | mat mm

Ops dumma logga in knappen fungerade inte. Jag är den 'anonyma'

Svar: Åh men jag håller tummarna för att du hittar en massa nya mammakompisar! Vart bor du nånstans? Och när kommer bebis?
Åsa Linnea

Emma -/ shinesobright.blogg.se | foto | vardag | blivande mamma {närsomhelst nu!}

Jag bor strax utanför Hudiksvall. Oj om 29 dagar är han beräknad med tror han kommer ut snabbare än så.